Digitaal Aandeelhoudersregister (DAR)

Een open-source, modulair ICT-platform (in Drupal) voor het beheer van aandeelhoudersinformatie in een coöperatie.

In dit filmpje vertelt Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, over zijn engagement bij Silence for Peace.

Coöperaties: Zuurstof voor een betere economie en samenleving

Netwerk voor coöperaties in Vlaanderen: Coopkracht steunt, sterkt en stuwt coöperatief ondernemen.

Lees meer

Wat is coöperatief ondernemen?

Wat is een coöperatie? Kom alles te weten over de definitie van een coöperatie, de internationaal erkende coöperatieve principes en wat een coöperatie zo uniek maakt? 

Lees het hier

CoopAcademy trainingsaanbod

Nieuw online en offline trainingsaanbod met gekke voordelen voor leden!

Bekijk hier het aanbod

Terugblik, maar vooral: vooruitkijken

Met pijn in het hart moeten we vaststellen dat enkele van onze leden de covid 19-crisis als coöperatie niet overleefd hebben. Corona heeft wel degelijk ook een economische impact. Als we er weet van hebben, zijn we in nauw contact om ondersteuning en begeleiding aan te bieden. Met dank aan Coopfabrik die dit deels op zich neemt.

Tegelijk kunnen we met hoop vooruitkijken naar 2021.

Orphee Mariën nieuwe coördinator van Coopkracht

“Ik zit op het kruispunt van het economische, het sociale en het culturele. Dus duurzaamheid is wat me drijft.” Orphee Mariën wordt de nieuwe coördinator van Coopkracht. Op 1 februari 2021 start ze. In afwachting een korte kennismaking.

Het vriendenaandeel

Onze regeringen namen al meerdere initiatieven om de economie te ondersteunen.
Zo werden de voorwaarden van de win-winleningen versoepeld (sommige versoepelingen zijn tijdelijk van aard, andere definitief)
Maar er kwam ook iets nieuws: het vriendenaandeel.

Brief Minister Crevits: Relancevoorstellen coöperatieve beweging

Op 26 juni 2020 ontving minister Crevits een brief waarin 6 relance-voorstellen werden geformuleerd. De brief is een initiatief van Coopkracht en Febecoop.

Brief aan Economisch Relancecomité

De Vlaamse regering richtte begin mei 2020 een Economisch Relancecomité op samengeteld uit zes managers en professoren met de opdracht om na te denken over de Vlaamse economie na het coronavirus. Coopkracht stuurde een gezamenlijke brief met Febecoop en Cera naar de voorzitter van het Relancecomité Koenraad Debackere (Professor innovatiemanagement, KU Leuven). Boodschap van de brief is de vraag om de kracht en de mogelijkheden van het coöperatieve ondernemerschap in het relanceplan op te nemen, waarbij 4 concrete voorstellen geformuleerd worden.

""

"Mr. Manchette is het eerste Belgische modemerk dat via een coöperatieve structuur de hele keten wil betrekken richting eerlijke en ecologische mode."

An Boone

Coöperaties als antwoord op maatschappelijke uitdagingen

Coöperaties kunnen oplossingen bieden aan maatschappelijke uitdagingen in verschillende sectoren in Vlaanderen.

Ontdek het thema hernieuwbare energie

Waarom lid worden van Coopkracht?

Als netwerk voor coöperaties in Vlaanderen, steunt, sterkt en stuwt Coopkracht coöperatief ondernemen. Dat doen we door coöperatief geïnspireerde organisaties met mekaar in contact te brengen en alle kennis en ervaring te delen.

Word lid