Webinar 'Hoe freelancers/ondernemers elkaar versterken via een coöperatie'

Webinar in het kader van de Dag van de Coöperatie 2020

De arbeidsmarkt en ondernemerswereld worden steeds complexer en vragen ook steeds meer flexibiliteit. Zo is de het aandeel flexwerk de laatste jaren enorm gegroeid. Zij werken vaak in precaire omstandigheden. Maar ook ondernemers staan voor diverse uitdagingen. Hoe kunnen zowel zelfstandigen als freelancers zich wapenen in deze omstandigheden? Ondernemingencoöperaties en werkerscoöperaties kunnen een deel van het antwoord vormen. Tijdens deze webinar lichten we deze twee type coöperaties toe. Aan de hand van twee interessante cases leren we wat de voor- en nadelen zijn en waarom deze modellen in de toekomst nog belangrijker zullen worden voor freelancers en ondernemers:

  • Smart cv: ondernemingencoöperatie, 27.000 vennoten = freelancers/flexwerkers, vnl. actief in de creatieve sector,
  • Jaagbaar: werkerscoöperatie, 7 vennoten = zelfstandigen met  3 specialiteiten: communicatie, evenementen en interieur.

Sprekers: Rien Bauwens, oprichter, bestuurder en werker Jaagbaar cv; Thomas Blondeel, medewerker en vennoot Smart cv en Hannes Hollebecq, adviseur coöperatief ondernemen bij Cera cv.

De opname van dit webinar kan opgevraagd worden: voor leden van Coopkracht is dit gratis, voor niet leden is dit €25 per webinar. 
Interesse? Stuur een berichtje naar info@coopkracht.org

Datum