BelOrta cv

BelOrta concentreert en vermarkt, als een transparante en betrouwbare partner, de verse groenten en fruit van en voor haar coöperatieve producenten. Ze wil de consument op een gezonde manier laten genieten.

“Bel” verwijst naar Belgisch en de lokale verankering van de groente- en fruittelers, maar staat ook voor mooi. “Orta” staat voor het Franse horticulture of tuinbouw.  De centrale “O” in het logo symboliseert de samenwerking tussen groente- en fruitveilingen en het samenvoegen van hun knowhow. BelOrta startte haar werking begin 2013 uit de fusie van Mechelse Veilingen, Coöbra en Veiling Borgloon, waarvan de oudste haar oorsprong vond begin 20e eeuw. 
BelOrta is een echte coöperatie in hart en nieren “van, voor en door de telers”. Ruim 1.000 groente- én fruittelers en 400 medewerkers werken hecht samen met één doel voor ogen : de consument elke dag opnieuw topkwaliteit en -smaak in groenten en fruit aanbieden. Een belangrijke opdracht, die BelOrta met volle toewijding voor deze prachtige producten volbrengt.
BelOrta is dan wel van hier, voor de allerbeste kwaliteit gaan we net heel ver. Bij alles wat we doen staan liefde voor het vak en expertise voorop. BelOrta brengt elke dag op smaak met groenten en fruit. Gezond, vers, lekker én “verbazend plezant”.
Onze missie is pas geslaagd als we de consument kunnen inspireren, entertainen en informeren van elke BelOrta moment en een goedgevoel moment vol smaak en plezier kunnen maken. Want de échte superfoods, die vind je bij BelOrta.

Enkele ‘facts & figures’

  • € 480 miljoen omzet groenten & fruit
  • 488.000 Ton aanvoer op jaarbasis
  • 1.050 actieve telers-aandeelhouders
  • 400 medewerkers
  • Afnemers : binnen- en buitenlandse grootdistributie, import/exportbedrijven, groothandel en verwerking 
  • Meer dan 150 verschillende soorten groenten, 30 soorten fruit en 20 soorten kruiden
  • Vestigingen te Sint-Katelijne-Waver, Borgloon, Zellik, Fernelmont, Sint-Truiden en Visé

Contactgegevens

Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver

Telefoonnummer
015 55 11 11
Contactpersoon
Jo Op de Beeck
Type coöperatie
Ondernemingencoöperatie
Aantal vennoten/coöperanten
4 500