Getuigenis Percolab Belgium cvba

Ondernemerschap verbinden met maatschappelijke impact – daaraan is grote nood. Bij pioniers in het bedrijfsleven die hun sociale en maatschappelijke impact willen vergroten. Bij maatschappelijke spelers die een aanpak zoeken om overleg en samenwerking te optimaliseren zodat hun impact echt groeit. Wij zetten processen in gang die structuren in beweging brengen.

Interview met Ria, An, Ilona en Ivo van Percolab Belgium cvba

Wat maakt jullie anders dan andere bedrijven actief binnen de sector?

Wij zijn allemaal zelf pioniers – in methoden en modellen – en wij zetten in op samenwerkingsverbanden, in mindere mate op een enkele organisatie of bedrijf. Als we dat toch doen, brengen we altijd onze systemische kijk mee en delen we zoveel mogelijk onze capaciteiten zodat ze op al de plekken waar we geweest zijn, kunnen blijven verder groeien. Onze focus ligt altijd op het inzetten van de collectieve intelligentie en wijsheid. We kijken dus groter en ruimer dan de meesten. Het liefst van al willen we hele ecosystemen begeleiden, zoals het hele Vlaamse veld rond de commons, of rond mantelzorg, samenhuizen of de energietransitie, enz.

Waarom heeft Percolab Belgium gekozen voor het coöperatieve vennootschapsstatuut?

Wij zijn met vier stichtende vennoten en er is nooit twijfel geweest rond ons officiële statuut. Wij werken samen om te co-creëren, niet voor de financiële winst. Wij willen een lab zijn waarin we samen ondervinden en uittesten hoe we – met al onze waarden in het achterhoofd – een bedrijf co-creatief kunnen leiden en vormgeven. Wij zijn gericht op totale gelijkwaardigheid, waar ieders unieke bijdrage cruciaal is. Hoe we dat intern doen, zien we als een doorsijpelproces – percoleren zit ook in onze naam! – waarbij we uitfilteren welke praktijken in welke omstandigheden nuttig kunnen zijn om in te zetten. Die gefilterde kennis en praktijken bieden we dan aan bij onze stakeholders. Ten slotte staat ook transparantie bij ons hoog in het vaandel en willen we expliciet bijdragen aan de commons – het gemene goed van ideeën en kennis.

Welke uitdagingen kom je tegen in de praktijk?

Wij zitten nu in een fase van het samensmeden van onze vier individuele, professionele projecten naar één project waarin we ieder onze beste plek vinden en dat toch een gestroomlijnd geheel is. Hoe van één plus één meer dan drie maken? En tegelijk niet vervallen in gewoon een lijstje van prachtige ideeën en projecten – want daar hebben we geen gebrek aan!
Verder willen we gaandeweg werk als gemeengoed (business as commons) op de kaart zetten. Dat is echt pionierswerk, daar bestaat hoegenaamd nog geen sector voor!
Een andere uitdaging zien we ook in het juridische aspect. De (klassieke) coöperatieve structuur zit nog erg ingebakken in het hiërarchische model. Daar hebben we wel wat mee geworsteld.  

Welke tips heb je voor startende coöperatieve ondernemers?

Laat je statuten opstellen door professionals: daar is geen twijfel over! Steek voldoende tijd in het opbouwen van je onderlinge relaties en het bouwen van een goede werkcultuur. Begin dan pas aan het echte strategische werk. Wij ervaren dat het houden van retreats – wij noemen het samen op kamp gaan – wonderen doet voor zowel het opbouwen van die relaties, maar ook om totaal nieuwe ideeën het licht te laten zien! Wij geven graag tips hoe je je retreats best aanpakt. En we kunnen ze ook voor je begeleiden.

Wat is jullie ultieme droom?

Onze ultieme droom is om eco-systemen tot volle bloei te brengen. Met eco-systemen bedoelen we maatschappelijke bewegingen, hele maatschappelijke velden, gemeenschappen en ook stakeholdervelden van bedrijven. Om dat te bereiken moet er meer horizontaal georganiseerd worden en minder verticaal of vanuit silo’s. Wij dromen dat meer en meer mensen dat gaan inzien, en onze kennis en expertise gaan gebruiken om dat te realiseren. Vandaar bijvoorbeeld onze actieve inzet om het boek Going Horizontal ook in Vlaanderen onder de aandacht te brengen.