Dag van de Coöperatie 2017

Coopkracht, Cera en Febecoop nodigen je uit op woensdag 22 november 2017 in Antwerpen voor de Dag van de Coöperatie, hét netwerk- en kennisevent voor coöperatief Vlaanderen. Het thema van deze dag is "Coöperaties – zuurstof voor een betere economie en samenleving".

Laat je een hele dag inspireren door toonaangevende sprekers over actuele thema's en over boeiende voorbeelden uit de praktijk. Grijp de kans om te netwerken met je collega's of toets je nieuwe ondernemingsideeën af bij experts. Of je nu al actief bent rond coöperatief ondernemen of een nieuwkomer, je mag deze dag zeker niet missen!

Je krijgt een creatief, gevarieerd programma. Ben je startend, ervaren of sterk geïnteresseerd in coöperaties? Voor elk wat wils:

  • Als starter krijg je de kans om je ondernemingsidee af te toetsen tijdens de introductie coöperatief ondernemen (sessie 1), pitch-sessies (sessie 6) en feedback-cafés (sessie 11).
  • Ben je gemeenteraadslid, schepen, personeel van een provincie, gemeente of OCMW…? Duik dan in de fascinerende wereld van de samenwerkingsmogelijkheden met coöperaties bijvoorbeeld op vlak van energiebesparing (sessie 2), cohousing (sessie 3), zorg (sessie 4) of deeleconomie (sessie 5).
  • Ontdek coöperaties in jouw sector. Verken of coöperatieve (super-)markten een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen in de korteketenlandbouw (sessie 7) en ontdek de mogelijkheden van de werkers- en ondernemingencoöperaties (sessie 9).
  • Is coöperatief ondernemen helemaal nieuw voor je en wil je proeven van het coöperatief leven en werken in Vlaanderen? Mis dan zeker niet sessie 1 (introductie coöperatief ondernemen) en sessie 10 (een reis doorheen coöperatief leven en werken in Vlaanderen).

Ten slotte: ontdek het aanbod van individuele coöperaties op de Infomarkt of praat gezellig bij met gelijkgezinden en Vlaamse auteurs over het coöperatieve leven en werken in Vlaanderen tijdens de signeersessies.

Programma en inschrijving op www.coopdag.be.

""