Cera Coop Explore 'Coöperatieve woonmodellen'

Nieuwe en betaalbare manieren van wonen

Karel Lootens van wooncoop, een wooncoöperatie stelt een nieuwe manier van wonen voor. Deze coöperatie is eigenaar van de woningen die ze verhuurt aan haar vennoten. Elke bewoner van wooncoop huurt dus bij zichzelf. Wordt wonen daardoor meer betaalbaar? Is dit een nieuwe formule tussen huren en kopen? Is dit financieel houdbaar op lange termijn? Kan dat ook in onze stad?

Zijn er nog andere pistes om wonen betaalbaar te maken? Wat is bijvoorbeeld een Amsterdams klushuis? DeFlat Kleiburg is een innovatieve renovatie van een van de grootste appartementsgebouwen van Nederland. Niet toevallig zijn zij de winnaar van de Mies van der Rohe Award, de meest prestigieuze architectuurprijs van Europa. Architect Xander Vermeulen Windsant en Martijn Blom vertellen er meer over.

Ben je actief in een coöperatie of geïnteresseerd in dit ondernemingsmodel en wil je inspiratie opdoen? Wil je te weten komen hoe we in de toekomst anders en betaalbaar kunnen wonen? Zet deze Coop Explore dan alvast in je agenda. Laat je inspireren en deel je coöperatieve ervaringen. Vergroot je deskundigheid en verbreed je netwerk.

Wij kijken alvast uit naar je komst.

Datum
Begin
13:30
Einde
17:30
Locatie

Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven

""