Dag van de Coöperatie - #coopdag 2018

Ook dit jaar nodigt Coopkracht je van harte uit voor de Dag van de Coöperatie 2018: het kennis- en netwerkevent voor coöperatief Vlaanderen. Het thema van de #coopdag is: Hoe kunnen we de coöperatieve economie in Vlaanderen verdubbelen? Met onze verrekijker kijken we samen met Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK & Vice President Cooperatives Europe) over grenzen heen naar de ervaringen in Groot Brittannië. Daarna: een speciale gast! De Low Impact man komt op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan. Steven Vromman neemt ons op ludieke manier mee op tijdsreis naar onze coöperatieve toekomst. Vervolgens gaan we aan de slag met jou en andere stakeholders van de overheid, middenveldorganisaties, vakbonden, de coöperaties en het brede publiek om concrete acties uit te werken die het verschil kunnen maken in de transitie naar een coöperatieve economie en samenleving.

Schrijf je hier in

Programma

15u30 Onthaal  
16u00 Verwelkoming en situering Marc Bosschaert, Voorzitter Coopkracht
16u15 Hoe kunnen we de coöperatieve economie verdubbelen? Ervaringen uit Groot-Brittannië. Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK & Vice President Cooperatives Europe)
17u15 Een speciale gast! De Low Impact man komt op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan Steven Vromman
17u45 Aan de slag met onze coöperatieve toekomst! Ik, jij en wij
19u45 Afsluitend woord met netwerkreceptie     

Praktisch

Datum: dinsdag 6 november 2018 vanaf 16u
Locatie: SMart, Coenraetsstraat 72, 1060 Brussel (5 min wandelafstand van station Brussel-Zuid)
Prijs: 25 € voor Coopkracht-leden, 75 € voor niet-leden. Uw inschrijving is definitief van zodra we het inschrijvingsgeld hebben ontvangen op rekeningnummer BE98 5230 8024 0293 van Coopkracht vzw.

 

Wil je mee op business-lunch met Ed-Mayo? Stel je hier kandidaat!

Wil je kennis maken met Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK en Vice President Cooperatives Europe) en persoonlijk met hem in gesprek gaan over hoe men in Groot-Brittannië de coöperatieve economie wil verdubbelen? Heeft je coöperatie ambities om samen te werken of te netwerken met andere coöperaties in Groot-Brittannië of elders in Europa? Stel je dan kandidaat om op business-lunch te gaan met Ed Mayo.
Stuur ons je motivatie en we maken een selectie van vertegenwoordigers van de coöperatieve beweging in Vlaanderen. We nodigen ook in het bijzonder jonge coöperatieve ondernemers uit om zich kandidaat te stellen!
Deze business-lunch zal plaatsvinden op 6 november 's middags in Brussel, voorafgaand aan de Dag van de Coöperatie. Het exacte uur en de locatie worden later nog meegedeeld.

 

Steven Vromman

Steven Vromman (1960) is bekend geworden met zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentairereeks van Canvas kon het publiek volgen hoe Steven zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zijn avontuur is in meer dan vijftig landen uitgezonden. Het accent is onderweg verschoven van de concrete tips naar het grote verhaal rond transitie en veerkracht. Ondertussen is hij een veelgevraagde spreker in het land en bedacht hij de ‘eco-comedy’, een originele vorm van Infotainment. Hij publiceerde 4 boeken en is tevens een invloedrijk opiniemaker in Vlaanderen. Een aanrader, zowel omwille van de inhoud als de vorm.

Met ‘Een speciale gast! De Low Impact man komt op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan’ neemt Steven Vromman je mee op tijdsreis naar een coöperatieve toekomst en brengt hij een meeslepend verhaal over hoe het zou kunnen zijn als onze toekomst coöperatief was.

 

Ed Mayo

Ed Mayo is Secretaris Generaal van Cooperatives UK en Ondervoorzitter van Cooperatives Europe. Hij is co-auteur van het boek Consumer Kids en is betrokken bij een hele reeks organisaties en ondernemingen die een duurzamere en coöperatieve toekomst nastreven.

Coops UK – de federatie voor coöperaties in Groot-Brittannië – doorliep de afgelopen 2 jaar een intensief proces om een nationale coöperatieve ontwikkelingsstrategie uit te stippelen en de vraag te beantwoorden hoe kan de coöperatieve economie verdubbeld worden. In Groot-Brittannië wordt dit onderwerp momenteel druk bediscussieerd. De Labour partij wil de coöperatieve sector verdubbelen. Labour is overigens niet alleen met haar belangstelling voor coöperaties. Ook de Liberal Democrats en de Scottish National Party ondersteunen coöperatieve initiatieven in respectievelijk de energiesector en de landbouw- en voedingssector. Tijdens de keynote op 6 november zal Ed Mayo zijn ervaringen met ons delen. Hij is een boeiend spreker met een sterk en interessant verhaal.