Dag van de Coöperatie - #coopdag 2018

Dag van de coöperatie 2018 - 6 november #coopdag

Ook dit jaar nodigt Coopkracht je van harte uit voor de Dag van de Coöperatie 2018: het kennis- en netwerkevent voor coöperatief Vlaanderen. Het thema van de #coopdag is: Hoe kunnen we de coöperatieve economie in Vlaanderen verdubbelen? Met welke initiatieven kunnen verschillende stakeholders zoals de overheid, de coöperaties en Coopkracht de coöperatieve beweging steunen, sterken en stuwen? Hebben we nood aan een 'National Cooperative Development Strategy'? Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK en Vice President Cooperatives Europe) inspireert ons met de ervaringen uit Groot Brittannië.

In Groot-Brittannië wordt dit onderwerp momenteel druk bediscussieerd. De Labour partij wil de coöperatieve sector verdubbelen. Labour is overigens niet alleen met haar belangstelling voor coöperaties. Ook de Liberal Democrats en de Scottish National Party ondersteunen coöperatieve initiatieven in respectievelijk de energiesector en de landbouw- en voedingssector. Daarnaast doorliep Coops UK – de federatie voor coöperaties in Groot-Brittannië – de afgelopen 2 jaar een intensief proces om een nationale coöperatieve ontwikkelingsstrategie uit te stippelen. Tijdens de keynote op 6 november zal Ed Mayo zijn ervaringen met ons delen. Hij is een boeiend spreker met een sterk en interessant verhaal. Welke lessen kunnen we hieruit voor Vlaanderen trekken? En welke acties kunnen voor Vlaanderen het verschil maken? Tijdens het aansluitende wereldcafé willen we met onze leden en relevante stakeholders hierover van gedachten wisselen. Met jou dus.

Programma en meer informatie volgen binnenkort.

Schrijf je hier in

Praktisch

Datum: dinsdag 6 november 2018 vanaf 16u
Locatie: SMart, Coenraetsstraat 72, 1060 Brussel (5 min wandelafstand van station Brussel-Zuid)
Prijs: 25 € voor Coopkracht-leden, 75 € voor niet-leden

Business-lunch met Ed Mayo

Wil je kennis maken met Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK en Vice President Cooperatives Europe) en persoonlijk met hem in gesprek gaan over hoe men in Groot-Brittannië de coöperatieve economie wil verdubbelen? Heeft je coöperatie ambities om samen te werken of te netwerken met andere coöperaties in Groot-Brittannië of elders in Europa? Stel je dan kandidaat om op business-lunch te gaan met Ed Mayo.
Stuur ons je motivatie en we maken een selectie van vertegenwoordigers van de coöperatieve beweging in Vlaanderen. We nodigen ook in het bijzonder jonge coöperatieve ondernemers uit om zich kandidaat te stellen!

Deze business-lunch zal plaatsvinden op 6 november 's middags in Brussel, voorafgaand aan de Dag van de Coöperatie. Het exacte uur en de locatie worden later nog meegedeeld.

Wil je mee op business-lunch met Ed-Mayo? Stel je hier kandidaat!